كنتاكي او البروست
المقادير
١-فرخه كامله مقطعه الي ٨قطع او بانيه او وراك مخليه مقطعه قطع وسط او دبابيس زي ماتحبوا
٢- البهارات وهي ملعقه صغيره من كل من
فلفل اسود مطحون، زنجبيل، بابريكا، ريحان مجفف، زعتر، كركم، ٢معلقه ملح، روزماري مطحون، شطه حسب الرغبه لو عاوزينها سبايسي
٣- نص كيلو دقيق وهنستخدم منه ع اد الاحتياج
٤- نص كوب نشا لكيلو الفراخ
٥- ٢ كوب لبن لكل كيلو فراخ
٦- مياه بارده
الطريقه:-
١- لو هتعملي الفراخ كامله بعضمها بعد تقطيعها نشرحها تشريح خفيف ولو هتشتغليها بانيه او وراك مقطعه قطع نستخدمها زي ماهي
٢- نسقطها في اللبن ونسيبها في التلاجه ع الاقل ساعه كامله وكل ماتقعد اكتر تطوي اكتر وتكون افضل
٣- نخلط الدقيق والنشا والبهارات السابقه جميعا خلط جيد ع الناشف
٤- ناخد قطعه من الفراخ من اللبن ونغمسها في الدقيق بالبهارات مع التلقيب الجيد حتي تتغطي تماما لمده دقيقه كامله
٥- نخرج القطعه من الخلطه وننزلها في المياه البارده بالظبط لمده ٤ ثواني نعد كده ٤ ثواني بالظبط ونرجعها تاني للخلطه ونغمسها جيدا لمده دقيقه كامله
٦- نكون مجهزين طاسه بها زيت ساخن غزير عشان يغطي القطع من فوق ومن تحت وننزل بالقطعه في الطاسه مباشره وبعدين نبدأ نهدي النار للمتوسط عشان تستوي ع مهلها
٧- نكرر نفس الخطوات مع جميع القطع ونخرجها من الطاسه عندما تصبح ذهبيه اللون وبالهنا والشفا
٨- طبعا تقديمها مع سلطه او كاتشب او كول سلو او زي ماتحبوا جنب البطاطس المحمره