مقال شامل | طريقة عمل البهارات السبعة - البابريكا - الثوم والبصل البودرة



طريقه عمل بهارات ال٧ حبات ودي احلا حاجه للحوم سواء مشويه بالفرن أو بالصوص وذلك لأنها تتمتع من تشكيله رائعه اولا هتحضر طاسه من غير والزيت ولا ماء علي النار درجه حراره متوسطه وجميع البهارات اللي هنقول عليها دلوقتي تبقي خشنه أو حبوب وليس بودر

كبيبه صيني
ذر ورد
حبهان
ورق لوري
جوزه الطيب ( حبه مقسومه )
فلفل اسود خشن (اقل كميه )
ويقلب علي نار متوسطه لايترك ثانيه واحده دون تقليب وبعد تحميصه ولا يترك حتي الحرق التحميص فقط بعد ذلك يترك ليبرد وبعد ذلك يطحن بالمطحنه
 ثانيا طريقه عمل ( بهارات الفراخ )
بعد تجهيز وعمل الثوم البودرة والبصل البودره اللي هنتكلم عنهم تخلط المكونات الاتيه لعمل اطعم واحلا بهارات الفراخ
بصل بودره
ثوم بودره
بابريكا
سماق
قرفه
جنزبيل
قليل من الكزبره
ورق لوري
حبهان ( في حاله عدم وجود ورق لوري أو حبهان نضيف كميه صغيره من بهارات ٧ حبات علي هذا البهارات )
 

طريقه عمل( البابريكا )
يقطع الفلفل الأحمر الالوان جوليان وبعد ذلك نقوم بتجهيز الفرن علي اقل درجه حراره يترك حتي يدبل وينضج بعد ذلك نقوم باخراجو ويترك بالهواء بعيدا عن السخونه لمده ٢٤ ساعه وبعد ذلك يضرب جيدا بالخلاط أو الرحايه أو المطحنه .
 

طريقه عمل ( الثوم البودرة )
يقطع الثوم حلقات صغيره ويدخل الفرن علي درجه حراره متوسطه وبعد أن ينضج
يترك حتي ينشف بالهواء لمده ٢٤ ساعه وبعد ذلك يصبح جاهزا انهو يطحن بالمطحنه أو الخلاط .
 

طريقه عمل (البصل البودرة )
يقطع البصل الي حلقات ويدخل الفرن علي درجه حراره اقل شئ ويترك حتي نضوجه تماما وبعد ذلك يترك أيضا بالهواء لمده ٤٨ ساعه وبعد ذلك يطحن ويكون جاهزا

مقال شامل | طريقة عمل البهارات السبعة - البابريكا - الثوم والبصل البودرة
غير معرف

تعليقات

ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق
    google-playkhamsatmostaqltradent