بالصور والخطوات | طريقة عمل البسطرمة فى البيت



-المكونات :-
عرق تربيانكو (انا جايب كيلو)
كيس ملح
كوب الاربع حلبة مطحونة
نص كوب ببريكا
رأس ثوم مفروم ناعم
معلقتين ملح للخليط
1/2 معلقة فلفل إسود
1/2 معلقة ورق لورا مطحون
1/2 معلقة جوز الطيب

-الطريقة (الصور بالترتيب بالاسفل ):-
  • بنضف عرق التربيانكو من أي دهون عليه من الخارج.
  • بنعمل فتحة من اصغر حتة ونعدي منها خيط سميك علشان تتعلق منه.
  • بنعمل فتحات بالسكينة ونملاها بالملح.
  • بنغطي عرق التربيانكو من بره كله بالملح.
  • بنحط العرق ف مصفاه ونحط تحت المصفاه حاجة ترفعها علشان المياه اللي هتنزل ونحط علي اللحمة تقل ونحطها ف التلاجة ونسيبها يوم ونقلبها علي الجنب التاني بعد 12 ساعة مثلا.
  • بعد ما يعدي يوم نشطف العرق من الملح بالمياه شطفة سريعة وبعدين ننشفه كويس بحتة قماشة.
  • بنخلط مكونات الخليط بتاعنا كويس ونضيف عليه المياه حسب الحاجة لحد ما الخليط يكون زي العجين كده.
  • بنغطي العرق بالخليط كويس قوي ومنخليش اي جزء باين فيه خالص وبعدين نبل إدينا مياه وننعم طبقة الخليط من بره.
  • بنعلقها ف مكان جاف ميكونش فيه رطوبة او فيه شمس ( علي أي حاجة ف المطبخ مثلا انا علقته علي ماسورة الغاز) لمدة إسبوعين هتكون إستوت.












بالصور والخطوات | طريقة عمل البسطرمة فى البيت
Articles

تعليقات

ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق
    google-playkhamsatmostaqltradent