-المكونات :-
عرق تربيانكو (انا جايب كيلو)
كيس ملح
كوب الاربع حلبة مطحونة
نص كوب ببريكا
رأس ثوم مفروم ناعم
معلقتين ملح للخليط
1/2 معلقة فلفل إسود
1/2 معلقة ورق لورا مطحون
1/2 معلقة جوز الطيب
-الطريقة (الصور بالترتيب بالاسفل ):-
- بنضف عرق التربيانكو من أي دهون عليه من الخارج.
- بنعمل فتحة من اصغر حتة ونعدي منها خيط سميك علشان تتعلق منه.
- بنعمل فتحات بالسكينة ونملاها بالملح.
- بنغطي عرق التربيانكو من بره كله بالملح.
- بنحط العرق ف مصفاه ونحط تحت المصفاه حاجة ترفعها علشان المياه اللي هتنزل ونحط علي اللحمة تقل ونحطها ف التلاجة ونسيبها يوم ونقلبها علي الجنب التاني بعد 12 ساعة مثلا.
- بعد ما يعدي يوم نشطف العرق من الملح بالمياه شطفة سريعة وبعدين ننشفه كويس بحتة قماشة.
- بنخلط مكونات الخليط بتاعنا كويس ونضيف عليه المياه حسب الحاجة لحد ما الخليط يكون زي العجين كده.
- بنغطي العرق بالخليط كويس قوي ومنخليش اي جزء باين فيه خالص وبعدين نبل إدينا مياه وننعم طبقة الخليط من بره.
- بنعلقها ف مكان جاف ميكونش فيه رطوبة او فيه شمس ( علي أي حاجة ف المطبخ مثلا انا علقته علي ماسورة الغاز) لمدة إسبوعين هتكون إستوت.